Matractisztítás


Matracok, ágyak, ágybetétek tisztítása és atkamentesítése az Ön otthonában permetextrakciós tisztítással!

Az ágybetét is a kórok egyik hordozója, amit a házipor atka illetve annak ürüléke okoz.
Általános nézet, hogy rendszeres ágynemű cserével, alkalmankénti porszívózással ez a gond megoldódik, de ez nem így van, a rendszeres matractisztítás egészségügyi szempontból kiemelkedő jelentőségű.

Az ágybetétek biológiai tisztasága nagyon fontos az allergiás, asztmatikus megbetegedésben szenvedők számára, de mindenki másra is jelentős hatással vannak az ágyakban élősködő házipor atkák, pollenek, a penészgombák, vírusok és baktériumok, melyek koncentráltan telepszenek meg ezeken a helyeken.
Az ágyon fekvő ember természetes mozgása miatt ezek az élősködők szinte “felélednek”, alvás közben belélegezzük őket, minek következtében különböző megbetegedések, tünetek jelennek meg, mint az ekcéma, tüsszögés, hörghurut, asztma, stb.

Minden matrac kockázatot rejt magában egészségügyi szempontból, ezért ahol gyakori az ágyat használók változása (szálláshelyek) ott az egészségügyi törvény szerint is rendszeresen el kell végezni a matractisztítást, az ágybetétek baktériumoktól való mentesítését. Ennek egyik leghatékonyabb megoldása a mi matractisztítási módszerünk.

Az ágybetétek, matracok teljes felületének (minden oldalának) tisztítását követően – tekintettel a vastagságra, esetlegesen több fajta rétegre –  a teljes száradási idő max. 24 óra a hőmérséklettől és az átszellőztetési lehetőségtől függően.

Számunkra is fontos, hogy szálláshelyeken az ágyak minél higiénikusabbak, allergén anyagoktól mentesek legyenek, ezért matractisztítási szolgáltatásunk színvonala összhangban áll a szállodák magas követelményeivel is.

Ajánlott tisztítási gyakoriság:

  • allergia vagy fokozott igénybevétel esetén (pl. szálláshelyek) 1/2 évente
  • normál körülmények közötti használat esetén évente

Figyelem!
Dohos szagú matracok, ágybetétek tisztítását is vállaljuk, de a tisztítást követően a szag megszűnésére GARANCIÁT NEM VÁLLALUNK!